Volg de ambu

Update ‘op sterven na dood’

Op 26 april verscheen er een stukje op onze website over een kat die op sterven na dood gevonden was in een tuin in Goor. Deze kat, een poes, heeft met spoed zorg gekregen bij Dier Medisch Centrum Hof van Twente en heeft daarna 14 dagen in een tijdelijke opvang gezeten in de hoop dat de eigenaar zich zou melden. Helaas gebeurde dit niet, zelfs niet na ons bericht in het Hofweekblad, waarna de kat in dierenopvang Hengelo terechtgekomen is.

Na de quarantainetijd zou de poes geneutraliseerd worden, zoals altijd gebeurt vooraleer een dier ter adoptie wordt gesteld. De dierenarts kwam langs om een snelle check-up te doen, zodat duidelijk was of de poes in staat was de behandeling te ondergaan. Echter werd het verzoek tot neutralisatie afgewezen, want, zo zei de dierenarts: ‘deze poes is hoogzwanger!’.

De poes werd direct verplaatst naar een pleeggezin waar ze haar nestje kittens in alle rust kon gaan werpen en opvoeden. De poes kwam terecht bij Petra (op Facebook te vinden als ‘Kittenopvang Petra’) die na wat zoeken het verhaal over de poes die op sterven na dood gevonden was, tegenkwam op onze Facebookpagina waarna ze meteen contact met ons zocht. Wat was het voor ons geweldig om te horen dat er de dag dat ze gevonden werd niet 1 leven gered is, maar blijkbaar meer dan dat! Vol verwondering zijn wij over het feit dat mama in spé er ontzettend slecht voor stond in eerste instantie, maar dat zelfs de kittens dit wisten te overleven.

April, zoals deze lieve en aanhankelijke poes genoemd is in de opvang, heeft ruim twee weken in de kittenopvang van Petra gezeten voordat we weer goed nieuws mochten ontvangen. Op zondag 22 mei is April bevallen van 5 kerngezonde kittens. April vond het bevallen in het begin wat spannend, maar legde zich er al snel bij neer. Met de steun van Petra wist April alle kittens na een lange bevalling op de wereld te zetten en zorgde er meteen erg goed voor. De kittens lijken wat kleiner te zijn dan ze normaliter bij een geboorte zijn, maar verkeren verder in goede gezondheid.

Er zijn maar liefst 6 levens gered dus op 7 april jongstleden! April zal haar kroost in een veilige en steunende omgeving grootbrengen bij Petra (dit proces is te volgen via haar Facebookpagina Kittenopvang Petra) waarna ze natuurlijk geadopteerd kunnen worden, evenals April zelf. Wil jij nou April of een van haar reuzesterke kittens een gouden krabpaal/mandje bieden? Neem dan contact op met dierenopvang Hengelo (074-2504046) en meld je aan als adoptant!
Klik hier om te zien hoe April moedert!

Kan een afbeelding zijn van dier en binnen
3 katers en 2 poezen (donkergrijs cypers zijn de poezen)