Onze dierenambulance

Half november 2020 uitten wij onze noodkreet: de Peugeot Expert die destijds fungeerde als dierenambulance begaf het. Er sproeide olie rond onder de motorkap en de uitlaatgassen drongen binnen in de cabine. Een onveilige en ongezonde situatie. Een korte periode hebben we gratis een auto van Auto Ruesink te Goor in gebruik gehad terwijl Matthijs Meussen voor niets onze dierenambulance tijdelijk wist op te lappen, zodat er nog even weer in gereden kon worden. Een volgende APK zou de wagen sowieso niet meer doorstaan.

Ondertussen gingen we met spoed op zoek naar een andere wagen die de Peugeot zou kunnen vervangen. Na veel wikken, wegen en vergelijken, vonden we een opvolger in de Mercedes Sprinter van Wensink Mercedes-Benz te Apeldoorn dankzij connecties die gelegd werden door hulpvaardige mensen. Eind januari 2021 werd deze opgehaald uit Apeldoorn en gereden naar Kolham.

De kale sprinter werd bij A&S Vancare te Kolham ingericht als dierenambulance. Het interieur is tot in perfectie ingebouwd en zorgt ervoor dat wij ons werk eenvoudig kunnen verrichten. Materialen staan niet meer los in de dierenambulance en het interieur is eenvoudig schoon en ontsmet te houden. Dit is erg belangrijk voor het verrichten van onze werkzaamheden, want we willen uiteraard geen kruisbesmetting tussen dieren en ook geen gevaarlijke situaties. Alles is goed afgewerkt, waardoor een eventueel ontsnapt dier zich niet verstoppen kan. (Tekst gaat verder onder video)

Niesa Leferink stortte zich op het maken van een ontwerp voor het exterieur van de dierenambulance. Zelf zochten we een betrouwbaar bedrijf dat ons binnen ons budget van mooie stickers kon voorzien en vonden dit in ExpressZo Ontwerp & Reclame te Enschede. Ondanks tegenslagen hebben zij onze Mercedes Sprinter van buiten omgetoverd tot een echte dierenambulance die goed herkenbaar en zichtbaar is, zelfs in het donker.

Wij zijn trots op onze nieuwe dierenambulance. Hiermee kunnen we jarenlang met veel plezier op een veilige en zo stressvrij mogelijke manier dieren in nood helpen. Normaal zeg je ‘mede mogelijk gemaakt door’, maar in ons geval kunnen we wel stellen dat dit enkel mogelijk gemaakt is door bovengenoemde partijen en iedereen die ons op gulle wijze geholpen heeft door te doneren. Zonder al deze dierenvrienden zou dit echt niet mogelijk zijn geweest. We kunnen niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar we jullie zijn.

Hopelijk zijn er weinig dieren die in nood verkeren, maar voor de dieren die ons nodig hebben, zullen wij altijd klaarstaan. Ieder dier heeft recht op zorg en wij doen ons uiterste best dit te bieden!