Volg de ambu

Jonge zwaantjes

Een vrijwilliger van Dierenambulance Hof van Twente kreeg woensdagmorgen 25 mei een telefoontje van een mevrouw die dichtbij het Doesgoor woont in Goor. Ze wilde wegrijden met haar auto maar hoorde een vreemd geluid. Ze ging kijken en tot haar verbazing zaten er twee jonge zwaantjes onder haar auto. Samen met haar kinderen heeft ze overal gekeken waar de ouders van deze schattige beestjes waren, maar helaas nergens te vinden. Ze besloot om de zwaantjes in een doosje te doen om vervolgens de dierenambulance te bellen. De vrijwilliger van de dierenambulance heeft de zwaantjes meegenomen en ook nog rondom het Doesgoor en bij de waterzuivering en de Regge gekeken of daar toevallig een ouderpaar te vinden was. Helaas geen zwanen te zien. De vrijwilliger van de dierenambulance heeft de diertjes goed ingepakt in handdoeken en voorzien van een warme kruik want jonge zwanen hebben behoefte aan warmte. Daarna bracht ze de diertjes naar Opvang Noach, dat is een opvang voor inheemse wilde dieren in Halle. Dat is een rit van een uur naar Halle en een uur terug, maar dat heeft de dierenambulance er graag voor over. Zwanen zijn edele vogels en verdienen goede zorg. De zwaantjes maken het goed in de opvang en zullen opgroeien tot zelfstandige zwanen.