Volg de ambu

Cheque-uitreiking Doggyplons

Bij zwembad de Vijf Heuvels in Markelo mag aan het einde van het seizoen gezwommen worden met je eigen hond. Dit jaar was dit op zondag 12 september en de kosten zijn € 4,00 per hond. De opbrengst hiervan gaat elk jaar naar een goed doel. Dit jaar zou de opbrengst in zijn geheel gedoneerd worden aan de Stichting Dierenambulance Hof van Twente die ook aanwezig waren. 

Vrijwilliger Maaike vertelt enthousiast over de Doggyplons 2021: “Na onze eigen hond te hebben omgewisseld voor de kindvriendelijke waterrat van mijn moeder, kwamen we mooi op tijd aan bij het zwembad De Vijf Heuvels in het prachtige buitengebied tussen Goor en Markelo. Er was een vriendelijk onthaal door de dames en heren van de organisatie en we parkeerden de dierenambulance midden op het terrein voor het water. Na een kopje koffie en kennismaking met de overburen van het hondenkraampje, hebben we de boel een beetje geïnstalleerd en duurde het niet lang of de eerste enthousiaste hondenbezitters kwamen eraan. Het was een kolderiek gezicht: de eerste plonzen waren toch echt van de baasjes die hard hun best deden hun viervoetige vrienden over te halen tot natte pootjes. Die grens eenmaal over, volgde een geweldige dag met superblije honden en de liefste metgezellen die zij zich maar kunnen wensen. Wij wensen alle dieren zulke betrokken eigenaren toe!” Kinderen konden bij de dierenambulance de chip van hun honden laten uitlezen en zo hier en daar gaven ze informatie en advies. Voor de kleintjes lagen kleurplaten klaar van de dierenambulance. Zelfs het weer zat mee, dus het werd een superplonsdag! Maaike wil alsnog iedereen heel erg bedanken voor het komen en Zwembad de Vijf Heuvels voor de gulle donatie die daaruit is voortgevloeid!

Cheque voor de dierenambulance

In de middag van 7 november is een groot deel van het team van de Dierenambulance Hof van Twente naar zwembad De Vijf Heuvels gekomen om de cheque in ontvangst te nemen uit handen van de organisatie, bestaande uit Helma, Karin, Freek en Marije. Maaike heeft er tijdens de Doggyplons samen met dochter en collega Myrine de gehele tijd gestaan met de dierenambulance en aan haar was de eer om de cheque in ontvangst te nemen en het prachtige bedrag van maar liefst € 500,00 als eerste te zien. Helma Lek, groepslesinstructrice en coördinator bij sportfondsen Hof van Twente, gaf aan dat ze het fijn vond dat dit bedrag naar de dierenambulance ging, omdat iedereen hen unaniem ziet als een heel goed doel. “Wat een geweldige opkomst is er geweest en wat een geweldige gift betekent dit voor ons. Hiermee kunnen we weer vele dieren in nood helpen!”, aldus een uitgelaten Maaike. 

Steun ook de dierenambulance of word vrijwilliger.