Volg de ambu

Nieuwe vrijwilliger & Pako

Soms zijn er dagen dat we nauwelijks iets te doen hebben, maar ook komt het voor dat je nog geen tijd hebt om een broodje te eten of iets te drinken vooraleer er alweer een oproep binnenkomt. Iedere dag is anders en iedere oproep biedt een nieuwe uitdaging, zelfs al gaat het om een diersoort waarmee je al vaker te maken hebt gehad. Dit vraagt soms best veel flexibiliteit van onze vrijwilligers.

Afgelopen weekend heeft een nieuwe vrijwilliger zijn eerste ritten gemaakt met een collega op de dierenambulance. Het was die dag ontzettend druk met telefoontjes over Pako, een ara die erop getraind is los rond te vliegen. De eigenaar woonde voorheen in Enschede, maar woont nu in Goor en veel bezorgde buurtgenoten belden ons op om melding te maken van een losvliegende ara. Ter informatie: deze ara zullen jullie vaker gaan zien, want dit is wat Pako nou eenmaal doet. Op Facebook kun je hem vinden onder ‘Freeflight Twente’ en de eigenaar een foto + locatie sturen wanneer je hem spot. Dit vindt de eigenaar ontzettend leuk.

Ook hebben de beide heren nog een aantal ritten gehad waardoor ze allerlei verschillende situaties en voor ons bekende locaties hebben kunnen zien. Beiden waren ze erg enthousiast over de samenwerking. De nieuwe vrijwilliger heeft zijn eerste dag als erg leerzaam en leuk ervaren. Vooral het samen kunnen werken en rijden is daarbij erg fijn. Hij ziet erg uit naar de volgende ritten die hij zal gaan maken.

Ondanks dat we een erg klein team zijn, proberen we toch mensen aan elkaar te koppelen wanneer de situatie dit toelaat. Het is fijn wanneer de taken verdeeld kunnen worden en er samengewerkt kan worden. Sommige dieren zijn nauwelijks te vangen/pakken wanneer je het alleen moet doen. Tevens biedt het ook veiligheid en gezelligheid natuurlijk, het samen rijden.

Het zou fijn zijn om meer vrijwilligers welkom te mogen heten in ons team. We zitten nu erg krap waardoor ook deze vakantieperiode lastig is en er kans bestaat dat er een dag(deel) niemand dienst kan doen door het tekort aan barmhartige mensen die zich vrijwillig inzetten. Help ons de dieren in nood te helpen en meld je aan via info@dierenambulance-hofvantwente.nl Wij hebben je nodig, maar de dieren hebben jou nog veel harder nodig!