Volg de ambu

Dieren en afval

Terwijl vrijwilligers van de dierenambulance even tijd hadden voor een kop koffie, ontving de dienstdoende vrijwilliger een telefoontje van een bezorgde buurtbewoner uit Delden. Aangegeven werd dat er al langere tijd een kraai in de boom zat en het leek erop dat het dier vast zat.

De dienstdoende vrijwilliger vertrok naar Delden om een kijkje te gaan nemen en in te schatten of de situatie vroeg om hulp van de brandweer. Eenmaal aangekomen zag de vrijwilliger dat de kraai inmiddels uit de boom gehaald was en in een kooitje verbleef om rustig bij te kunnen komen.

Aan de telefoon had de vrijwilliger reeds aangegeven dat het voor hem ook onmogelijk zou zijn de boom in te komen en dus hebben de buurtbewoners het heft in eigen handen genomen. Met een ladder is een buurtbewoner naar de kraai geklommen en heeft het diertje lsogemaakt. De kraai zat vast met draad in de boom en is helemaal losgeknipt door de buurtbewoners. Verzwakt als de kraai was, viel hij ongelukkigerwijs nog in het water waar hij gauw uit gered kon worden. Uitgebreid hebben ze het verzwakte dier gecontroleerd op nog meer draad, maar er werd gelukkig verder niets gevonden. Ze hebben de kraai in een kooi gedaan om bij te kunnen komen.

Een paar dagen later krijgt de dan dienstdoende vrijwilliger telefoon van iemand uit Goor die melding maakt van een overleden duif. De duif had een stuk net om de nek zitten en is vast komen te zitten aan de antenne van de melder waardoor het dier helaas overleden is. Al jaren vlogen er 3 duiven bij het huis van de melder, maar inmiddels is er nog maar één over.

Vaak zien we het al voorbij komen op de sociale media, maar ook hierbij vanuit ons het dringende verzoek aan vissers om hun materialen netjes op te ruimen. Gaan je kinderen vissen? Geef ook aan hen aan dat het van groot belang is alles op te ruimen om te voorkomen dat andere dieren er last van krijgen. Eigenlijk geldt natuurlijk voor iedereen dat het van groot belang is voor de flora en fauna om de rotzooi op te ruimen. Kleine moeite en toch eigenlijk ook niet meer dan normaal, toch?