Volg de ambu

Wit konijn te Delden

Heb jij het witte konijn (met zwarte streep op de rug) al gezien bij voormalige basisschool De Rannink te Delden? Veel mensen hebben het vrolijke beestje al zien rondhuppelen, volop genietend van zijn vrijheid.

Wij worden regelmatig voor dit konijn benaderd en hebben zelfs al eens geruime tijd een vangkooi geplaatst die door een lokale bewoner in de gaten gehouden werd. Hoewel dit konijn niet in het wild hoort en wij graag meewerken aan het bieden van een veiligere plek, denkt het konijn daar duidelijk anders over. Het konijn heeft voldoende te eten in de omgeving en peinst er niet over om zo’n vreemde vangkooi in te lopen. Ook met vangnetten achter het konijn aan gaan is zinloos, want het diertje is razendsnel en tussen alle bosjes en takken is het onmogelijk om een net over het dier te plaatsen. Dat hebben we uiteraard ook moedig geprobeerd te doen, maar zonder succes. Het leverde wel lachende toeschouwers op, dus we hebben wel iets bereikt!

Het lijkt erop dat het konijn helemaal op zijn/haar plaats is daar. We hoorden van buurtbewoners dat er ook wilde konijnen rondhuppelen en waarschijnlijk ook nog een (tam) zwart konijn. Het witte en zwarte konijn zouden er al maanden lopen en blijkbaar overleven ze goed. Mocht iemand ze te pakken krijgen, bel ons dan gerust! Als dit niet lukt, is in ieder geval duidelijk geworden mettertijd dat deze konijnen geen hulp wensen en volop genieten van hun vrijheid.