Volg de ambu

De Doggyplons

Op 11 september 2022 vond de 14e editie van de Doggyplons plaats bij het zwembad ‘De Vijf Heuvels’ te Markelo. Ieder jaar wordt dit georganiseerd door Sportfondsen Hof van Twente in samenwerking met Welkoop Markelo en wij als stichting dierenambulance Hof van Twente waren het goede doel en mochten hierbij aanwezig zijn. Welkoop sponsort de Doggy Wash en zorgt voor de aanwezigheid van een loopplank en poepzakjes. “Ieder jaar is het een ware happening”, zegt Helma Lek van de Sportfondsen Hof van Twente blij. “Om half 10, wanneer de kraampjes nog bezig zijn met alles klaarzetten, staan de mensen al te trappelen om naar binnen te mogen. Het is leuk om te zien dat iedereen zo enthousiast is”. Dit jaar zijn er maar liefst 244 honden komen zwemmen met minstens een keer zoveel baasjes.

Naast de aanwezigheid van vele honden en enthousiaste hondeneigenaren, was er nog meer te doen. Zo was Hondenschool Boom uit Nijverdal aanwezig en gaven zij een demonstratie. Fotostudio Markelo heeft het evenement op foto vastgelegd, waarbij de gemaakte foto’s via hun eigen website te bestellen zijn – www.fotostudiomarkelo.nl. Dierenartsen Evelyne en Emiel Bekke van het Dier Medisch Centrum waren aanwezig voor eventuele EHBO. Discus (Goor) en Dierservice Nijverdal hadden een kraampje met benodigdheden voor de hond. Ook aanwezig waren hondenuitlaatservice Hof van Twente, Trimsalon Doo-Dah, Supschool Achterhoek met hun eigen supplanken en Marije Wessels met natuurlijke diervoeding. Voor hond en eigenaar was er dus voldoende te kijken en doen!

Cheque-uitreiking
Op 24 oktober vond de cheque uitreiking plaats en kregen we een cheque met een bedrag van €500,- overhandigd. Voor deze €500,- kunnen wij (gemiddeld gezien) van een klein half jaar de dierenartskosten dekken. We zijn hiervoor de organisatie en iedereen die met zijn of haar hond is wezen zwemmen dan ook ontzettend dankbaar. Hetzelfde geldt voor de mensen die een extra donatie hebben gegeven: dank jullie wel!
Vrijwilliger Maaike was net als vorig jaar aanwezig bij de Doggyplons en vertelt over haar ervaring: “Na een vriendelijk onthaal door de dames en heren van de organisatie, parkeerde ik de dierenambulance midden op het terrein voor het water. Na een kop koffie en een kennismaking, heb ik de boel een beetje geïnstalleerd en duurde het niet lang of de eerste enthousiaste hondenbezitters kwamen eraan. Nadat de eerste twijfelachtige plonzen werden gemaakt, volgde een geweldige dag met superblije, zwemmende honden. Wat zijn het toch trouwe metgezellen. Wij wensen ieder dier zulke betrokken eigenaren toe! 
Kinderen hebben bij ons de chip van hun honden kunnen uitlezen, ik heb zo hier en daar nog wat informatie en advies mogen geven en er lagen kleurplaten klaar van de dierenambulance Hof van Twente. Het weer zat mee, kortom een superplonsdag! Heel erg bedankt iedereen voor het komen en Zwembad de Vijf Heuvels hartelijk dank voor de gulle donatie die daaruit is voortgevloeid!”.

Volgend jaar vindt de 15e editie van de Doggyplons plaats wat betekent dat het een jubileum is. Wie komt er dan ook (weer) zwemmen met de hond(en)?