Nieuws

Met spoed vrijwilligers gezocht

Al jaren wordt de stichting dierenambulance Hof van Twente draaiende gehouden door een kleine groep vrijwilligers. Mensen komen en gaan, draaien naast hun vaste baan af en toe een dienst, maar vaak is er ook een groep vrijwilligers die wekelijks (of tweewekelijks) terugkerend diensten draaien. Eigenlijk zelfs altijd een net té kleine groep, want er zijn 7 dagen in de week, maar momenteel slechts 5 mensen die een vaste dag dienst draaien. Wanneer iemand vakantie heeft, is er meteen een probleem en ook kunnen diensten niet door twee mensen gedraaid worden, zoals wel gewenst is. Helaas hebben 2 vrijwilligers die wekelijks diensten draaien laten weten te gaan stoppen (waarvan 1 reeds gestopt is), waardoor er slechts 3 vrijwilligers overblijven. Dit vormt een groot probleem voor het voortbestaan van de dierenambulance.

Wij zoeken met spoed vrijwilligers
Om bereikbaar te blijven en ook daadwerkelijk inzetbaar en dus oproepbaar te zijn, hebben we met spoed nieuwe vrijwilligers nodig om het voortbestaan van de dierenambulance te kunnen garanderen. Voor bijrijders hebben we momenteel onvoldoende vrijwilligers, zodoende zoeken we gericht naar chauffeurs (dus vrijwilligers in het bezit van een rijbewijs). Als chauffeur op de dierenambulance heb je geen (medische) kennis nodig van dieren, maar wel een groot dierenhart. Alles dat je weten moet leer je al doende, middels het protocol en dankzij alle lieve mensen van onder andere opvangcentra die ons voorlichtingen en cursussen geven om ons werk goed te kunnen verrichten. Wanneer je bij ons start, zul je ingewerkt worden door een collega-vrijwilliger die je begeleidt op alle vlakken. En zelfs daarna sta je er nooit alleen voor, want er is altijd iemand (telefonisch) bereikbaar. De telefoon en dierenambulance heb je thuis waardoor je gewoon je ding kunt doen totdat er een oproep komt. Je bent absoluut niet van 09.00 uur tot 20.00 uur alleen maar bezig. In de herfst- en winterperiodes heb je soms zelfs dagen niets te doen en in de lente zomer kan de telefoon soms roodgloeiend staan (vooral voor het geven van telefonisch advies).

Heb jij nou een rijbewijs en wat tijd over waarin je graag dieren wilt helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger via info@dierenambulance-hofvantwente.nl en dan bespreken we graag de verdere details met je. Voor alle hulp zijn wij en de dieren ontzettend dankbaar; alle beetjes helpen!