Nieuws

Kittens knuffelen & voorlichting

Stichting SoS Kit en Kat / Jolanda Kittens Wierden heeft meerdere gastgezinnen waar kittens worden opgevangen. Nu al zitten ze vol, terwijl het seizoen ‘officieel’ nog niet van start gegaan is. Veel kittens dus dit jaar voor hen en dat betekent ook veel uitgaven, waarop ze bedacht hadden een high tea in combinatie met kittens knuffelen te organiseren. Hierop konden mensen bieden om aanwezig te zijn en een aantal hoogste bieders werden vervolgens uitgenodigd. Het geld dat dit opbracht gaat uiteraard naar de kittens binnen de stichting.

Wij als dierenambulance Hof van Twente werden op donderdag 6 juli en vrijdag 7 juli uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn, zodat de bezoekers ook eens iets konden horen over het werk dat wij verrichten. We vertelden over de verschillende diersoorten waarmee we in aanraking komen en deelden ervaringen. Uiteraard mochten ook wij aansluitend knuffelen met de kittens en genieten van de high tea.
Op vrijdag was zelfs het nichtje van de dienstdoende vrijwilliger mee. Zij geniet volop van werken met dieren en vond het dus zeker geen straf om te helpen bij het stukje voorlichting en daarna te knuffelen met kittens.
Echter viel de start van de high tea tijdens schooltijd, maar gelukkig mocht Esmée, zo heet het nichtje van de dienstdoende vrijwilliger, drie kwartier eerder vrij om mee te kunnen als beloning voor haar vlijtige werk dit schooljaar. De gehele klas stond buiten toen de dierenambulance kwam aangereden en ze wilden graag even kijken, maar helaas lukte dat qua tijd niet. Daarom werd er kort daarna een afspraak ingepland om een stukje voorlichting te geven over de dierenambulance.

Op vrijdag 14 juli was het dan zover. Twee vrijwilligers van de dierenambulance Hof van Twente waren op tijd aanwezig bij basisschool De Talenter te Enter om twee groepen 5 en een groep 6 te vertellen over onze werkzaamheden, de verschillende dieren en uiteraard om te vertellen over chips bij dieren en hoe we daarmee gevonden dieren kunnen terugbrengen bij de eigenaren. Zelf mochten ze een chip uitlezen bij de beide honden die mee waren naar de voorlichting. Ook zagen ze een jonge merel en een gedumpt, tam konijn.

Er was gezelligheid en er werden goede vragen gesteld door de kinderen en hun even geïnteresseerde onderwijzers. “Ik vond het leuk en de dieren waren schattig. Ook vond ik het leuk dat ik eerder de klas uit mocht met Esmée en samen koffie en thee mochten inschenken voor de vrijwilligers”, zegt Chanel, beste vriendin van Esmée. Esmée zelf ging helemaal op in het knuffelen met de honden en genoot volop.
Voor één van de vrijwilligers was dit meteen een vuurdoop, want de dag ervoor is ze officieel aangemeld als vrijwilliger van de dierenambulance. Ook zij genoot van de gezellige en hectische ochtend gewijd aan dieren en het verspreiden van kennis. Wil je dit en andere avonturen nou ook meemaken? Meld je dan aan als vrijwilliger via info@dierenambulance-hofvantwente.nl. Lijkt het je nou ook leuk om de dierenambulance een voorlichting te laten geven voor je klas (na de zomervakantie) of wil je zelf een spreekbeurt geven over ons? Bel ons dan op 06-30704810 of stuur een e-mail om een datum te prikken. We zien er nu al naar uit!