Volg de ambu

Verstoord konijnennest

De tuin wordt opnieuw aangelegd en je hebt de hele planning al klaar. Alles is netjes uitgetekend op papier en de goedkeuring is binnen. Het startsein wordt gegeven en de afgravingen gaan beginnen. Het verloopt allemaal aardig naar wens, tot je tijdens het afgraven ineens stuit op een nestje piepjonge konijntjes.

De ogen zijn nog niet geopend en de kleintjes liggen tegen elkaar aan te wiebelen. Ze hebben al wel een vacht en naar aanleiding daarvan kan er geconcludeerd worden dat de konijnen nog geen 10 dagen oud zijn. Het nest is verstoord en door de nog geplande werkzaamheden lopen de konijnen gevaar. De dierenambulance wordt verwittigd en in overleg met de opvang is er daarom voor gekozen de konijnen naar hen toe te brengen.

Bij de opvang worden de konijnen gewogen en krijgen ze speciale melk. Een aantal keren per dag worden ze gevoed en gewogen om na te gaan of de kleintjes het wel goed doen. Ze houden elkaar voldoende warm en ook groeien ze als kool. Inmiddels beginnen ze zelf ook al te knabbelen aan groenten en fruit en wordt het bijvoeden langzaam afgebouwd. De zelfredzaamheid en activiteit groeit me de dag. Ze klimmen in de kooi en rennen lekker heen en weer.

Zodra de tijd rijp is, zullen de konijnen kunnen gaan genieten van hun vrijheid. We zien er naar uit te horen van de opvang hoe het ze zal vergaan de komende tijd!

Jonge konijnen aan het knabbelen