Volg de ambu

Wally

De vakantie is begonnen en dat betekent helaas een verhoogd aantal gedumpte dieren. Ook dit jaar ontkomen wij en de dieren er helaas niet aan: dieren lijden onnodig stress, honger of sterven zelfs doordat de eigenaren er geen belang meer bij hebben. Erg verdrietig, ieder jaar weer.

Een voorbeeld is Wally, een tam vermoedelijk kruising Angora konijn of Teddy konijn, dat gevonden is op een camping in Markelo. Wally heeft de nodige verzorging in zijn nog niet erg lange leventje helaas moeten missen. Zijn vacht was namelijk zo lang en dik geworden dat je de volledige lengte vingers er in kon steken. Het zat vol met klitten en Wally had daar ontzettend veel last van waardoor hij maar weinig bewoog.

Onze vrijwilliger die de tijdelijke opvang doet stelde vast dat Wally even flink onder handen genomen moest worden. Zodoende hebben we gebeld met Pets & Co – Dier & Care te Goor en daar is men zo lief geweest om Wally te verlossen van de vele klitten en te lange vacht. Ook zijn zijn nagels gekortwiekt, want deze waren veel te lang. Wally gedroeg zich erg goed en liet het allemaal gebeuren, hoewel hij tijdens het borstelen zijn karaktertje even liet zien en stiekem hapte in de borstel.

Wally tijdens de vachtverzorging bij Pets & Co – Dier & Care te Goor

Na ruim een uur mocht Wally weer opgehaald en was hij ontzettend lekker zacht en zag er weer piekfijn uit. In de opvang rent hij nu heerlijk rond en beweegt zoveel hij maar kan, want wat zal hij dat gemist hebben. Of misschien heeft hij het niet eens gekend. Hij komt graag knuffelen en wordt met plezier geaaid. Groente moet hij nog leren eten, maar het knagen aan een wilgentak en eten van de blaadjes begint te komen.

Zoals ieder jaar willen wij jullie opnieuw hetzelfde vragen: schaf niet zomaar een dier aan! Een dier vergt tijd, aandacht, liefde, ruimte en, afhankelijk van welk dier je hebt, wandelingen en/of schoonmaakwerk. Het aanschaffen van een dier voor een kind raden we ten zeerste af. Een kind is vaak nog niet in staat om jarenlang deze verantwoordelijkheden te dragen. Een dier schaf je in dat geval samen aan. En welk dier je dan ook kiest, zorg dat je je goed inleest, want je wilt toch het beste voor je dier? Het is van groot belang dat je weet wat daadwerkelijk het beste is voor het dier dat je kiest. Mocht je nou om welke reden dan ook niet meer kunnen/willen zorgen voor een dier, bedenk dan dat een tam dier niet kan overleven in de natuur. Zorg dat je in contact komt met een opvang en bespreek de mogelijkheden om als laatste daad in het belang van je dier een goed onderkomen te regelen.

Vanuit de tijdelijke opvang is aangegeven dat Wally klaar is voor een nieuw huis. Wil jij nou een ontzettend lief, zacht knuffelkonijn en ben je bereid tijd te besteden aan de verzorging van de vacht van Wally? Stuur dan een mail naar info@dierenambulance-hofvantwente.nl