Volg de ambu

Duif in schoorsteen te Delden

Een tijdje geleden ontvingen we een telefoontje van dappere Deldense jongens. Een duif zat vast in de schoorsteen op de markt in Delden. De jongens hadden zelf al van alles geprobeerd en hebben overal om hulp gevraagd: de politie, de dierenambulance en zelfs de eigenaar. Middels de ring die de duif droeg, wisten de jongens de eigenaar te traceren die in Hengelo woont, maar die wilde niet voor zijn duif komen, helaas.

Wij zijn dus uitgereden om de situatie te bekijken. Helaas was het voor ons ook onmogelijk de duif uit de schoorsteen te krijgen, maar we zijn blij dat deze Deldense jongens het zo goed voor hadden met de duif en alles op alles hebben gezet om te helpen.

Ondanks onze reeds vaak geplaatste oproep om vrijwilligers hebben we helaas nog altijd onvoldoende mensen in ons team om alle dagen te vullen. Zo zijn momenteel de volgende dagen nog altijd leeg:
– Zaterdag 7 augustus
– Zondag 8 augustus
– Zaterdag 21 augustus
– Zaterdag 28 augustus
– Zaterdag 4 september
– Vrijdag 10 september
– Zaterdag 11 september
– Zaterdag 18 september
– Zaterdag 25 september
– Zondag 26 september
– Maandag 27 september
– Zaterdag 2 oktober

Het gaat veelal om de weekenden en we hopen echt van harte dat we spoedig meer mensen mogen verwelkomen in ons kleine team. Je hebt de telefoon en dierenambulance thuis staan en geeft veelal telefonisch advies en rijdt af en toe uit voor de dieren in nood die de hulp nodig hebben. Uiteraard word je eerst gekoppeld aan iemand die je inwerkt tot je zelfstandig genoeg bent. Daarna kun je ervoor kiezen zelfstandig diensten te gaan doen, maar ons streven is om een dubbele bezetting op de bus te hebben, omdat bijvoorbeeld het vangen van een zwaan en het tillen ervan in je eentje niet erg eenvoudig is. Bovendien kun je leunen op elkaars ervaringen en is er ook meer veiligheid gegarandeerd.

Behalve dat wij jou nodig hebben, is het vooral goed om te weten dat de dieren jouw hulp nodig hebben. Dat is ons doel en dat is waarvoor je het zou gaan doen. Zet je samen met ons in om de dieren in nood een eerlijke kans te geven op hulp. Help ons helpen!