Volg de ambu

Kiara de hazewindhond

De Dierenambulance Hof van Twente werd maandagmiddag 21 maart gebeld door een mevrouw die meldde dat er een hazewindhond liep op de weg van Markelo naar Goor. De hond liep los en rende zonder doel rond. Ze zei dat de hond niet benaderbaar was, maar ze bleef hem volgen tot aan het Julianaplein in Goor. Daarna kwam ze de onze vrijwilliger tegen die ondertussen ook naar de hond aan het zoeken was. Onze vrijwilliger ging ondertussen door met zoeken, ook omdat de hond duidelijk in paniek was. Ze werd meerdere keren (veel en vaak) gebeld omtrent deze hazewindhond. Eindelijk, na lang rondrijden, kwam er een telefoontje dat de hond bij voetbalvereniging Twente liep. En ja, eindelijk was de hond gevangen door twee dames die de hond al geruime tijd aan het achtervolgen waren met hun auto. Ook de politie hielp met vangen.

De totaal vermoeide hond was gechipt, maar met een buitenlandse chip die we helaas niet konden vinden in het systeem. De vrijwilliger van de dierenambulance heeft de hond mee naar huis genomen en voorzien van vers drink water, wat ze eerst helemaal niet wilde omdat ze compleet overstuur was. Door zachtjes met haar te praten en een zachte massage werd ze een stuk rustiger en wilde op een gegeven moment zelfs een paar hondenkoekjes en water. De eigenaresse van de hond heeft zich gelukkig gemeld. De hond genaamd Kiara, is nu weer veilig thuis.