Volg de ambu

Taxirit keeshondje Lady

Woensdagochtend 1 april 2020 ontvingen wij een telefoontje van een oudere dame uit Delden. Haar hond Lady is geopereerd geweest, maar Lady was na een tijdje nog steeds niet gestart met eten en drinken. Tijd om naar de dierenarts te gaan, maar helaas is dat in deze corona-tijd niet zo eenvoudig.

Als iemand behorend tot de risicogroep, bleek het onmogelijk voor mevrouw om vervoer te regelen. Degene die haar normaliter vervoert, durfde het niet aan. Logisch natuurlijk, want dat zou tegen de opgelegde maatregelen zijn. Gelukkig hoorde mevrouw van iemand dat ze ons kon bellen om een taxirit te verzorgen. Om ons aan de regelgeving te houden en ons werk te kunnen doen, hebben we voorgesteld om alleen Lady mee te nemen en niet de bazin. Mevrouw wist dit van te voren en had reeds met haar dierenarts overlegd dat ze haar zouden bellen tijdens het consult.

Wij hebben Lady dus naar de dierenarts gebracht en terwijl wij zelf buiten wachtten, is Lady onderzocht terwijl de dierenarts belde met de bazin. Lady kreeg speciaal voer mee dat ze moest gaan eten. Als dat niet lukte, moest Lady vrijdag 3 april terugkomen. Gelukkig is dat telefoontje er niet meer geweest!

Na het consult hebben wij Lady weer netjes thuis afgeleverd. Mevrouw was erg blij dat wij haar op deze manier hebben kunnen helpen en vooral dat haar trouwe vriendinnetje, Lady, op deze manier geholpen kon worden.

Is uw huisdier ook toe aan een consult bij de dierenarts, maar hebt u zelf geen vervoer en kunt u niemand regelen? Neem contact met ons op en wij zullen ons motto naleven: ook dieren hebben recht op goede zorg!