Volg de ambu

De slechtvalk

In de ochtend van 2 november 2019 kregen we een telefoontje van een vriendelijke man uit Delden. Hij was vanmorgen naar de container gelopen om iets te deponeren en had plots deze mooie slechtvalk zien zitten.
Aangezien de slechtvalk niet wegvloog, constateerde meneer dat dit onnatuurlijk gedrag was. Hij belde ons op en zijn wij naar Delden gegaan om de slechtvalk op te halen. De slechtvalk liet zich inderdaad makkelijk oppakken en bleef verdacht rustig. Niet oké dus!
We zijn naar de Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem gereden en hebben het diertje hier achtergelaten.
De eigenaresse van de stichting kon ons vertellen dat het ging om een jonge slechtvalk die sterk vermagerd was. Verder had de slechtvalk een gekneusde vleugel.
Deze mooie slechtvalk zal dus rustig op krachten kunnen komen in de opvang en herstellen van de gekneusde vleugel. Daarna zal de vogel weer uitgezet worden op de plek waar het dier gevonden is.
Zo lijkt het toch net alsof de slechtvalk geweten heeft dat het niet goed ging en hij/zij hulp nodig had van mensen, want het dier zat netjes in de achtertuin op een tuinstoel te wachten op hulp. Gelukkig komt het weer helemaal goed!