Volg de ambu

Sperwer

Allerlei dieren zie je vanuit je woonkamer voorbij lopen en vliegen, maar vrijwel niemand kan zeggen dat ze een sperwer middenin de woonwijk in de tuin vonden. Je zult het maar hebben!

Een melder uit Goor trof een gewonde sperwer aan in zijn tuin, maar aangezien dit na 20.00 uur was, kon het niet meer doorgegeven worden bij de dierenambulance (sluitingstijd). De melder had gedacht dat het dier stervende was, maar de volgende ochtend lag hij er nog steeds en leefde ook nog eens. Twee vrijwilligers gingen op de oproep af en waren onder de indruk van de prachtige blik van de roofvogel. Een handdoek werd over de vogel gedaan om de stress te reduceren en veilig te kunnen optillen om hem in een doos te doen.
De sperwer is door de vrijwilligers naar de Roofvogelopvang Barchem gebracht waar Joke de sperwer liefdevol overnam en uitgebreid bekeek. Ze voelde al gauw dat er een botbreuk in de bovenarm zat. Hierdoor was de sperwer niet in staat om te vliegen. Het zou even tijd kosten om te helen, maar Joke was erg hoopvol.

Beide vrijwilligers waren ontzettend geïntrigeerd door alle roofvogels. Zo zat er bijvoorbeeld een gigantische buizerd die enorm vermagerd was gevonden. Joke vertelt vol passie over de dieren en zorgt met alle liefde voor ze. Eén van de vrijwilligers bekende toch altijd wat zorgen te voelen, want stel er gebeurt iets met de vrijwilligers van de opvang of ouderdom gaat parten spelen (geldt voor meerdere opvangen), hoe groot is de kans dat iemand met dezelfde passie gevonden wordt om het over te nemen? Wij hebben diep respect voor iedereen die vrijwillig dieren in nood opvangt en helpt!