Volg de ambu

De katten uit de boom kijken

Meer dan eens laten mensen hun dieren achter in het bos om ze nooit meer terug te hoeven zien. Een ouder stel dat op de Herikerberg woont, vangt nogal eens zulke verdwaalde, niet zelfredzame dieren op. Zo hebben ze een lieve poes in huis genomen die zwanger geraakt was en gelukkig op een veilige plek heeft mogen bevallen.

Moederpoes en haar drie kleintjes maken het goed en groeien op met veel dieren om hen heen. Op een zeker moment waren de kleintjes oud genoeg om ook eens buiten te mogen kijken, maar het leuke uitje veranderde al gauw in een avontuur dat ze liever niet meegemaakt hadden. Twee van de drie kittens klommen in een hoge conifeer en konden of durfden er niet meer uit. Ze raakten in paniek en waren luid aan het mauwen.
Na geruime tijd geprobeerd te hebben de katten uit de boom te kijken, werd de dierenambulance gebeld en rukten zij uit naar de Herikerberg. Daar zagen ze de twee zieltjes wel zitten in de boom en werd de brandweer gebeld, want een hoogwerker was nodig om bij de top te kunnen komen. Na wat zoeken naar een stevige plaats om de stempels van de brandweerwagen te plaatsen, gingen twee brandweermannen naar de top van de boom waar ze al snel 1 kitten te pakken kregen en in de reisbench konden doen. Daarna schoten ze ook de andere kitten te hulp, maar het lukte niet goed om de kitten meteen in de reisbench te krijgen, waardoor de kitten uit de hoogwerker schoot en weer in de boom terechtkwam. De brandweermannen gaven niet op en opnieuw brachten ze de hoogwerker ter hoogte van de kitten waarna ze hem of haar succesvol naar beneden konden brengen in de reisbench.

De twee kleintjes werden naar binnengebracht en daar in een afgesloten woonkamer bij de moeder en de andere kitten geplaatst waarna moeder nog even een tik op het kopje gaf van één van de kittens, alsof ze een straf uitdeelde. Alsof er niets gebeurd was, herpakten de kittens zich en speelden veilig met elkaar.