Volg de ambu

Eenden voeren

Samen naar de eendjes.

We merken dat veel mensen het ook nog altijd erg leuk vinden om eendjes te voeren. En terecht, want dit is ook leuk! Alleen wordt er dan vaak brood gegeven aan de eenden, en dat is dan net weer wat minder leuk. Door het geven van brood wordt de waterkwaliteit namelijk stukken minder en door het brood krijgen eenden niet het juiste binnen wat zou moeten. Brood is voor eenden wat voor ons mensen fastfood is. Maar wat is dan wel goed om aan de eenden te geven? Ook in het menu van eenden is variatie aan te raden. Vanuit de meeste keukens zijn mais en doperwtjes dan een veel betere keuze. Een andere mogelijkheid is een speciale eendenkorrel die bij de betere winkels wel te koop is. Door rekening te houden met deze behoeften van eenden kunnen we er samen voor zorgen dat de eenden in de Hof een gezonde toekomst hebben.