Volg de ambu

Charly’s avontuur

Op zondag 7 juni ontving Stichting Dierenambulance Hof van Twente vroeg in de morgen een telefoontje van een vrouw die een zichtmelding wilde doen van een poes die al een tijdje rondom haar woning liep. Omdat ze honden heeft wilde ze de poes liever niet binnen hebben, maar omdat het beestje vermagerd was wilde ze het ook niet aan zijn lot over laten.

Voor katten is tot op heden het chippen nog niet verplicht. Wel loopt er momenteel een petitie die getekend kan worden om ervoor te zorgen dat dit wel verplicht gaat worden. Daarnaast zijn zwerfkatten ook in Nederland een probleem; eentje waar wij van Stichting Dierenambulance Hof van Twente ons ook zorgen over maken.

Omdat we niet direct te hard van stapel wilde lopen hebben we van de poes in eerste instantie alleen een zichtmelding op onze Facebook pagina gemaakt. Vervolgstappen waren afhankelijk van reacties hierop. Later die middag werden we gebeld door een vrouw: “Jullie hebben een zichtmelding van een poes op jullie facebook staan, en die poes op de foto lijkt enorm veel op onze Elsa die we al weken kwijt zijn”, klonk het hoopvol aan de andere kant van de lijn. Elsa bleek gechipt te zijn en op deze manier kon de vrijwilliger van de Dierenambulance eenvoudig controleren of de gevonden kat inderdaad Elsa was.

Vanwege het slechte weer hadden de mensen toch maar besloten de poes voor even naar binnen te halen. Dit maakte het voor de vrijwilliger nog eenvoudiger. De chipreader gaf al snel een piepje van een gevonden chip. Opluchting! Maar het duurde niet lang voordat verbijstering toesloeg. De poes had dan wel een chip, maar het nummer kwam niet overeen met het nummer waaraan we Elsa konden herkennen. En dus moest de vrijwilliger de hoopvolle vrouw teleurstellen door haar te vertellen dat haar Elsa alsnog niet gevonden was. Erg verdrietig  natuurlijk, maar de vrijwilliger liet het er niet zomaar bij zitten.

De poes had immers toch niet voor niets een chip! Snel werd er gecontroleerd of dit nummer geregistreerd stond en zo kwamen we erachter dat de poes de naam Charly had, en helemaal vanuit Oldenzaal naar de rand van Goor was gekomen. Wat een avontuur moest zij wel niet gehad hebben!

Gelukkig stonden er drie telefoonnummers waarop we contact konden nemen met de eigenaren. Onnodig, want bij het eerste nummer nam de vader van het gezin al op. Verbijstering, verwondering maar vooral blijdschap was door de telefoon al duidelijk te merken. Meneer bleek in alle staten om zo snel mogelijk Charly op te komen halen.

De vrijwilliger ontfermde zich ondertussen over de poes, in de tijd dat het gezin nodig had om richting Goor te komen. Aan de deur ontmoette de vrijwilliger een opgeluchte vader, een moeder met tranen in haar ogen en twee prachtige dochters bij wie het nieuws nog niet helemaal doorgedrongen leek. Charly bleek 1,5 week vermist, en ergens hadden zij de hoop al opgegeven. Ze hadden gehuild om Charly en Charly’s broertje Theo leek haar ook erg te missen. We mogen van geluk spreken dat we dit gezin weer konden herenigen met hun geliefde poes. Wilt u helpen om het chippen van katten verplicht te maken? Via deze link kunt u de petitie tekenen: