Volg de ambu

Vleermuisvoorlichting

Op 2 april 2022 vond de allereerste voorlichting voor het huidige team van de dierenambulance plaats. Jan Mannak, vleermuisdeskundige, kwam ons vertellen over vleermuizen: welke soorten er in onze omgeving veelal zijn, hoe ze eruit zien, hoe en wat ze eten, wanneer ze in winterslaap gaan, et cetera.

Ondanks dat we een klein team hebben, is het gelukt om met 7 vrijwilligers aanwezig te zijn bij de voorlichting. Nieuwsgierig en leergierig als we allemaal zijn, werden er veel vragen gesteld die Jan allemaal goed onderbouwd kon beantwoorden. We hebben veel geleerd en vooral er genoten van de informatie die we kregen. We doen uiteraard altijd goed ons best om op de door kenners geadviseerde manieren om te gaan met dieren en met dit soort voorlichtingen lukt dat nog beter.

Woensdag 20 april, vanavond, vindt een tweede voorlichting plaats over wilde, inheemse dieren bij Stichting Opvang Noach te Halle. Dit omvat natuurlijk zo goed als alle dieren waarmee wij te maken hebben en zal dus ook enorm leerzaam zijn. We hebben er onwijs veel zin in!

Ben jij nou ook zo leergierig en heb je hart voor dieren? Meld je aan als vrijwilliger en help hulpeloze dieren in nood! Stuur een mail naar info@dierenambulance-hofvantwente.nl. We horen graag van je!

Jan Mannak, vleermuisdeskundige, en een deel van ons team.
Aandachtig aan het luisteren naar wat Jan Mannak te vertellen heeft.