Volg de ambu

Op sterven na dood

Zoals te lezen was op 16-03-2022, zijn katten weer erg hormonaal in deze periode van het jaar. Nog steeds worden we vaak gebeld voor overleden katten. Wij lezen hiervan de chip uit, als ze die al hebben, administreren het dier als gevonden en bewaren de kat in de diepvries, zodat de eigenaar 14 dagen de tijd heeft zijn of haar kat op te halen waarbij we ook gebruik maken van sociale media om eigenaar en dier te kunnen herenigen. Een gechipte en geregistreerde kat wordt uiteraard thuisgebracht.

Op 07-04-2022 werd de dienstdoende collega gebeld door iemand die in haar tuin een overleden kat had liggen. Gewapend met de chipreader heeft de vrijwilliger tevergeefs geprobeerd een chip te vinden en uit te lezen. Vervolgens wilde ze de slappe en verregende kat gaan opbergen, maar ineens leek er toch beweging zichtbaar. De vrijwilliger schrok ontzettend van de plotseling zichtbare ademhaling, maar bedacht zich geen moment en deed de kat in een bench om vervolgens met gepaste spoed naar het Dier Medisch Centrum Hof van Twente te rijden waar de kat direct aan een infuus en op een warmtemat werd gelegd. Ook werd de kat gedroogd en warm gewreven. Zo begon ook onze zoektocht naar de eigenaar van de kat via onze Social Media-accounts (Facebook, Instagram en Twitter).

De temperatuur van de kat was dermate laag, dat de thermometer het niet eens kon uitlezen; het dier was op sterven na dood. Evelyne Bekke, de dierenarts van het Dier Medisch Centrum, heeft samen met de assistentes alles gedaan om de kat op temperatuur te krijgen en anderzijds te verzorgen. Langzaam maar zeker, lukte dat, want ook al was de kat nog onderkoeld, de thermometer begon weer temperatuur aan te geven. Ook kwam er weer iets meer leven in de kat. Dezelfde avond belde de dierenarts met de update dat de ongeveer één jaar jonge kat ok was, maar dat er neurologische problemen waren doordat het dier bijna overleden was. Wel was ze tam, wat al goed nieuws was, want dan moest zich vast snel een eigenaar melden, dachten we.

Een dag later kregen we het goede nieuws dat zelfs de neurologische problemen zo goed als verdwenen waren. Wonderlijk sterk zijn katten, want er zat echt geen leven meer in toen we de kat vonden, maar toch is ze er kerngezond uitgekomen. Bij een tijdelijk opvangadres kreeg ze de tijd goed aan te sterken en bleek al gauw dat ze enorm aanhankelijk was, want, eenmaal over haar eerste onzekerheid heen, kwam ze direct op schoot liggen en gaf ze heel veel kusjes. Zal ze toch gewoon dankbaar zijn geweest? Een nieuwe foto werd van de prachtige kat (poes) geplaatst op de sociale media, want de zoektocht naar de eigenaar had nog niets opgeleverd. Hierop was duidelijk te zien hoe ze eruit zag. Veel mensen waren erg begaan en hielpen in de zoektocht door het bericht te verspreiden.

Helaas heeft zich nooit een eigenaar gemeld. De ontzettend lieve, prachtige poes is verhuisd naar dierenopvang Hengelo van waaruit gezocht zal worden naar een gouden mandje voor dit lieve, dankbare katje. Heb jij haar voorbij zien komen op sociale media of lees je dit nu en wil je haar geven wat ze zo ontzettend verdient? Neem dan contact op met dierenopvang Hengelo https://www.dierenopvanghengelo.nl/. Er zijn uiteraard nog meer gevonden dieren die wachten op een lieve eigenaar, dus ook daarvoor kun je bij ze terecht.

Wil jij nou ook zulk dankbaar werk leveren voor hulpeloze dieren die niet zelf om hulp kunnen vragen? Meld je dan aan als vrijwilliger via info@dierenambulance-hofvantwente.nl