Volg de ambu

Bijzonder(e) (hectische) dag

Dieren in nood helpen is het belangrijkste dat wij als dierenambulance doen. Ook het mensen te woord staan en adviseren via de telefoon speelt een grote rol in onze dagelijkse bezigheden. Echter gebeurt er achter de schermen natuurlijk veel meer om onze stichting draaiende te houden, zoals bijvoorbeeld het onderhouden en uitbreiden van contacten en netwerken, het organiseren en bijwonen van voorlichtingen, een stukje publieke/openbare communicatie en het zorgen dat alles netjes verloopt.

Woensdag 14 juni jl. was voor dierenambulance Hof van Twente een grote dag. Wij als kleine stichting zijn op maandag 12 juni gevraagd mee te werken in het live televisieprogramma ‘Dit is de middag’ van de EO op NPO1. Hierbij werd één van onze vrijwilligers uitgenodigd om in de studio in Hilversum aan te schuiven aan tafel met presentatrice Margje Fikse en Miriam Bosman, vrijwilliger en voorzitter van de Stichting Dierenambulance De Ronde Venen en Amstelland, om mee te praten over onder andere het schrijnende tekort aan vrijwilligers op de dierenambulances.
Vol spanning reden twee vrijwilligers naar Hilversum en werden daar hartelijk ontvangen. Gezellige gesprekken vonden plaats met de stamgasten van het programma en de medewerkers tot de vrijwilliger die op televisie zou komen meegenomen werd naar de visagiste waarna het programma begon. “De zenuwen gierden door mijn lijf en de make-up prikte in mijn ogen waardoor mijn ogen voortdurend traanden, maar ik had dit er zeker voor over om onze dierenambulance te kunnen vertegenwoordigen op nationale televisie”, aldus de vrijwilliger in kwestie. Het live-tafelgesprek verliep ontzettend snel, maar beide vrijwilligers hebben de dag als geweldig ervaren en zijn trots op hoe het verlopen is. Heb je het programma gemist? Kijk het dan terug via de website van de NPO of de smart televisie (de link staat ook op onze sociale media).
Eenmaal terug na een rit met pech onderweg, nam de meerijdende vrijwilliger haar dienst weer op zich die tijdelijk opgevangen werd door iemand die telefoondienst had gedaan. Terwijl de dienstdoende vrijwilliger wat ritten ging rijden en zaken regelde, bereidde de andere vrijwilliger zichzelf en de beschikbare ruimte voor op de voorlichting van die avond.

’s Avonds kwamen Ingrid en Jolanda van Stichting SoS Kit en Kat / Jolanda Kittens Wierden ons kleine team vertellen over kittens. Zo leerden we onder andere waarnaar te kijken om de leeftijd van een kitten te schatten, hoe zieke kittens te herkennen en het kunnen inschatten welke kittens te helpen en welke met rust te laten. Naast het feit dat het leerzaam en interessant was, hebben we tevens een gezellige avond gehad met elkaar.

Het was een hectische dag voor sowieso de twee vrijwilligers die naar Hilversum zijn geweest en slechts kort de tijd hadden tot de voorlichting plaatsvond. Hoewel hierdoor helaas wat steken zijn laten vallen, kijken we met veel plezier terug op deze geweldige en uitzonderlijke ervaring!
Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die net als wij graag dieren in nood willen helpen. Dieren hebben recht op goede zorg en jij kunt hieraan bijdragen terwijl je vanuit je eigen huis werkt. Wil je meer weten? Neem dan contact op via info@dierenambulance-hofvantwente.nl