Volg de ambu

Pépé is gevonden!

Overal door Goor waren de flyers te zien en een hoge beloning zou worden uitgereikt aan de vinder van Pépé. Al sinds september was hij verdwenen en tot afgelopen vrijdag heeft de zoektocht niets opgeleverd.

Vrijdagochtend ontvingen we een telefoontje van een mevrouw op de Whee te Goor. Tijdens de storm had ze haar schuurdeuren gesloten. Normaliter staan de deuren open, omdat haar eigen katten ook nog wel in en uit liepen, maar ze had haar katten naar binnen gedaan en de deuren dus gesloten. Vrijdagochtend had ze de deuren geopend en trof ze plots een rode kater aan. Hongerig en dorstig, maar erg aanhankelijk en lief. Meteen heeft ze ons benaderd en zijn wij uitgereden om het diertje gauw naar de dierenarts te vervoeren.

Bij de dierenarts werd er gekeken of de kat gechipt was. En jawel hoor! Het komt zelden tot nooit voor dat we gechipte katten vinden, maar deze keer was het een uitzondering. Het chipnummer kwam overeen met het nummer van Pépé en direct heeft de dierenarts gebeld naar de eigenaresse. Nog voor wij bij de dierenarts weg waren, was mevrouw al ter plekke en vond er een zeer emotionele hereniging plaats met Pépé. De dierenarts, assistentes en eigenaresse waren tot tranen geroerd.

De eigenaresse van Pépé belde ons later die dag op en wilde erg graag (wederom) een donatie doen aan ons. Tevens wilde ze graag in contact komen met de vinder van Pépé. Samen hebben zij ook een emotioneel gesprek gevoerd, omdat dit een zeer uitzonderlijk verhaal is.

Het chippen van je huisdier is zo ontzettend belangrijk. Er wordt in onze gemeente erg vaak gebeld voor gevonden katten, al dan niet overleden, maar het is nog nooit eerder gebeurd dat er eentje gechipt was. Het kan iedereen overkomen dat een dier toch de weg kwijtraakt door paniek of dat een binnenkat toch aan je voorbij loopt, van een balkon valt of noem het maar. Neem het zekere voor het onzekere en chip je dier! Als er dan iets gebeurt waardoor je huisdier weg is, weet je in ieder geval dat de kans erg groot is dat wanneer iemand hem/haar vindt en de dierenambulance inschakelt, hij/zij gauw met je herenigd kan worden.

Ben je je huisdier kwijt? Meld het dan bij ons, zodat wij de gegevens en een foto hebben en bij het vinden van een dier, meteen kunnen vergelijken aan de hand van onze administratie. Heb je een huisdier gevonden? Meld het dan ook bij ons, zodat wij kunnen controleren op een chip en het dier kunnen toevoegen aan onze administratie om vervolgens te (laten) vervoeren naar een opvang.