Volg de ambu

Voorlichting IKC Magenta

Via een buurman van een van de vrijwilligers van de dierenambulance die werkzaam is binnen het IKC Magenta in Delden, kwam de vraag naar voorlichting over de dierenambulance voor de groepen 1 en 2. Wát leuk! Zo toog de vrijwilliger op maandag 20 maart samen met haar bijrijder naar de school. De ambulance parkeerden ze midden op het schoolplein, goed zichtbaar voor iedereen. Het duurde niet lang of de eerste groep (met begeleiding) kwam naar de bus toe. Na wat inleidende vragen gingen we met kleine groepjes de bus in, waar een van de vrijwilligers de kinderen vertelde wat waarvoor dient in de bus en welke dieren we zoal vervoeren. Buiten ging de andere vrijwilliger in gesprek met de nog wachtende kinderen en hun begeleiders en beantwoordde hun vele vragen. Nauwelijks was de eerste groep door de bus gegaan of de volgende groep stond al weer aangetreden. De tijd bleek zelfs te kort voor alle vragen. Als dank kregen we een prachtig plakwerk aangeboden dat uiteraard in de dierenambulance hangt!

Tegen het eind van het schooljaar gaan we op herhaling, maar dan voor de oudere kinderen. Het is geweldig om kinderen deelgenoot te maken van het werk dat we doen. Zo maak je ze al vroeg bewust van het belang om op te letten als ze buitenspelen, sporten of onderweg zijn en om de dierenambulance te waarschuwen als ze een dier in nood zien. Hopelijk vertellen ze ook hun ouders over wat ze op school hebben gezien en gehoord over de dierenambulance.

Het bleef die maandag niet bij voorlichten. Al snel was er werk aan de winkel en moesten we uitrijden voor een heel jong haasje dat waarschijnlijk ontvoerd was door een roofvogel. De vogel had het diertje om onbekende reden toch weer losgelaten, waarbij het diertje door de val een pootje had gebroken. Het haasje is naar de opvang gebracht en hopelijk overleeft het dit avontuur. Ook een kerkuil kruiste ons pad. Het dier had zich verscholen bij een boerderij en bleek niet meer te kunnen vliegen. Deze vogel konden we naar de roofvogelopvang in Barchem brengen, waar goed voor hem of haar wordt gezorgd.

Ook zulke ‘avonturen’ meemaken? Meld je aan als bijrijder of chauffeur via info@dierenambulance-hofvantwente.nl