Volg de ambu

Een wonderlijk fenomeen

Tijdens het hardlopen aan de Enterweg te Goor werd een hardloopster getuige van een ongeluk waarbij een auto een grote haas raakte. De haas werd helaas flink geraakt waardoor ze, en dit is enigszins luguber, helemaal uit elkaar lag. De overleden haas bleef achter op straat en de hardloopster liep er langs.

Tot haar grote verbazing zag ze beweging en daar lag een bewegende, volgroeide, jonge haas. Blijkbaar was de aangereden haas zwanger! Twee jongen zag ze, maar slechts eentje ervan bewoog nog. Ze belde meteen de dierenambulance en pakte de nog levende, jonge haas op om het warm te houden. De dienstdoende vrijwilliger van de dierenambulance rukte per direct uit en ging zo snel als ze kon naar de vindplaats. Hier werd de babyhaas overhandigd en viel het op dat zelfs de navelstreng er nog aan zat.

Direct reed ze door naar de opvang waar geconstateerd werd dat er bloed uit de neus en het bekje van het haasje kwam, maar ook dat er bloed in het oog zichtbaar was. Of het haasje dit heeft opgelopen door de klap of door de bizarre ‘geboorte’, is onbekend. Na wat eerste hulp werd het haasje gespeend en bleek het gelukkig goed te kunnen drinken. Inmiddels zijn we bijna een week verder en groeit het jonge haasje als kool. Of het ooit helemaal goed gaat komen met het oogje weten we niet, maar dat het een wonder is dat dit kleintje het gered heeft en ook nog eens goed groeit, mag duidelijk zijn! Dank aan de oplettende en vriendelijke hardloopster die dit jonge leven heeft weten te redden.