Volg de ambu

Henk het konijn

Wanneer je al langere tijd werkt voor de dierenambulance, leer je het verschil te zien tussen dieren die gedumpt zijn en dieren die gewoon ontsnapt zijn. Zo werd bijvoorbeeld een zwart konijn gevonden aan de Reigerstraat te Goor. Een prachtig glanzend, ongediertevrij, goed doorvoed konijn dat duidelijk een eigenaar had die vast in de rats zat, omdat zijn/haar dier ontsnapt was.

Het konijn verbleef in onze tijdelijke opvang en het was duidelijk dat hij het allemaal prima vond. Hij kreeg veel verse groenten, brokjes en uiteraard ook water. Stress leek het konijn niet te kennen, want eigenlijk vermaakte hij zich wel prima. Gelukkig was zijn verblijf maar kort, want al gauw meldde zich zijn eigenaar: ‘Dat is ons konijn, Henk!’.

De dienstdoende vrijwilliger van de dierenambulance heeft Henk veilig naar huis gebracht waar hij warm ontvangen werd. Henk zit weer veilig in zijn hokje bij zijn liefdevolle gezin.