Volg de ambu

Japanse kwartel

Terwijl een inwoner uit de gemeente Hof van Twente bij zijn schuur op De Borkeld was, zag hij een gewond diertje lopen. Hij herkende de vogel als een kwartel en nam het diertje mee naar huis. Het diertje had een wond aan zijn kop en de melder besloot de dierenambulance te bellen.

Een van de vrijwilligers van de dierenambulance heeft de kwartel opgehaald en naar de opvang gebracht. Hier bleek het te gaan om een Japans kwartelhennetje. De kwartel was duidelijk erg angstig en verstopte zich meteen in de volière bij de opvang. Ze at en dronk gelukkig goed, maar de medewerkster bij de opvang verwachtte dat ze een oogje miste. Een aantal dagen gingen voorbij en de Japanse kwartel herstelde langzaam terwijl ze zich wat meer veilig begon te voelen. Tot grote verbazing van de medewerkster in de opvang bleek het dier toch gewoon twee ogen te hebben.

Graag willen we mensen er op wijzen dat dieren die door de mens gehouden zijn als huisdieren en dus gewend zijn voedsel te krijgen, niet in staat zijn te overleven wanneer men ze dumpt. Daarnaast hebben ook niet alle dieren de juiste (schut)kleuren om in het wild überhaupt te overleven. Ze kennen het leven in het wild niet en dus ook de gevaren niet. Heb je een huisdier waar je geen tijd of zin meer voor hebt, laat het dan nooit zomaar los in de natuur. Het is een kleine moeite om op zoek te gaan naar een opvangadres, vervangende eigenaar of informatie te vragen bij de dierenambulance of dierenarts. Laat het laatste dat u voor uw dier doet een goede daad zijn.