Volg de ambu

Heldendaad voor dier en mens

Om 20.00 uur werd de vrijwilliger van dienst gebeld door een jogger uit Goor die een loslopend hondje had gevonden. Aangekomen bij de melder en het hondje controleerde de vrijwilliger of de hond was gechipt, maar helaas was dit niet het geval. Er werd een foto genomen die direct op de Facebookpagina van de Dierenambulance Hof van Twente werd geplaatst. Bij navraag bij omwonenden wist de vrijwilliger de naam en telefoonnummer van de eigenaresse te achterhalen. De woning bleek niet ver weg van de vindplaats te zijn. Inmiddels stroomden de berichten op de Facebookpagina binnen van mensen die de hond en eigenaresse kenden. Bij het huis aangekomen werd de deur bij herhaaldelijk bellen niet opengedaan. De televisie en lampen waren aan. Dat gaf het vermoeden dat de eigenaresse naar haar hond aan het zoeken was.

Er verschenen steeds meer mensen die zich ongerust maakten over de eigenaresse die niet helemaal goed ter been was. Ook waren inmiddels een groot aantal mensen op pad die de mogelijke wandelroutes aan het aflopen waren. Omdat het inmiddels anderhalf uur later was geworden heeft de vrijwilliger de politie ingeschakeld. Deze rukte met een groot aantal agenten uit. Gezamenlijk met de omstanders werd de zoektocht geïntensiveerd.
Na een uur zoeken werd de eigenaresse van de hond gevonden. Bij het zoeken naar haar hond was ze in een sloot gegleden en kon ternauwernood haar hoofd boven water houden. Sterk onderkoeld is de vrouw met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Later bleek dat ze onderkoeld was maar dat het geen uren had moeten duren. De dag erna bleek het inmiddels beter te gaan met mevrouw. Eind goed al goed.
Zo blijkt maar weer hoe het vinden van een loslopende hond kan leiden tot iets goed.

De vrijwilliger werd later door de politie gebeld om aan te geven dat door de inzet en de juiste acties van de vrijwilliger van de dierenambulance de actie heeft geleid tot het terugvinden van de eigenaresse van de hond.