Volg de ambu

Wij zoeken vrijwilligers

Waar we afgelopen week massaal op de ijzers hebben gestaan en dieren hielpen te overleven in de kou door ze bij te voeren of een wak in het ijs te maken, lijkt het inmiddels wel alsof de lente heeft aangekondigd dat het nu haar beurt is om de wereld weer groen te kleuren. Vogels fluiten vrolijk en de dikke winterkleding kan weer opgeborgen worden in de kasten of op zolder.

In de dierenwereld betekent dit dat het straks weer tijd wordt om te nestelen en jongen op de wereld te zetten. Sterker nog, sommige diersoorten zijn er vroeg bij geweest dit jaar en hebben alweer jonge beestjes rondhuppelen. Een enkel jong konijn of jong haasje hebben we alweer voorbij zien komen. Over het algemeen redden de dieren in de natuur zich uiteraard prima met hun kroost, maar het komt met enige regelmaat voor dat bepaalde (jonge) dieren toch een handje nodig hebben. Eten en drinken wanneer mama (en papa) niet meer komen om te voeden, warmte wanneer de kou toch teveel overheerst, veiligheid wanneer de omgeving op welke wijze dan ook vernield wordt en een gouden mand wanneer de start van een leven niet is wat je een dier toe zou wensen.

Bij de dierenambulance hebben we het er druk mee in de lente en zomer en proberen we ieder dier zo goed mogelijk te helpen, zoveel mogelijk rekening houdend met de kracht van de natuur zelf. In de herfst en winter verrichten we natuurlijk dezelfde werkzaamheden, maar dan is het aanzienlijk rustiger. We richten ons echt op dat wat het beste is voor het dier en geven advies of komen een dier ophalen. Ons doel is het helpen van een dier in nood en dit dier zo stressvrij mogelijk op de voor hem/haar beste manier bij te staan.

Om dit werk te doen, hebben we barmhartige mensen nodig die zich willen inzetten voor dieren in nood. Het gaat om vrijwilligerswerk van 09.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds (inclusief een dienstwissel). We zetten ons 7 dagen per week onvermoeibaar in voor de dieren die ons nodig hebben. We zoeken nog mensen met een groot hart voor dieren die tijd hebben om een handje te helpen. Heb jij je altijd al willen inzetten voor het welzijn van dieren? Dan is deze oproep bedoeld voor jou! We begeleiden je stap voor stap en werken je in. Er is altijd iemand (telefonisch) beschikbaar om je adviezen te geven of mee te helpen. Je hebt te zijner tijd zelf de telefoon en dierenambulance bij huis staan en rijdt enkel wanneer er een oproep is. Tussentijds ben je dus gewoon thuis en je bent zeker niet de hele dag in touw. Het werk is erg gevarieerd en de ene dag is het drukker en veelzijdiger dan de andere dag. Een goede vriend/kennis/buur heeft ook interesse? Perfect! Met 2 vrijwilligers op de dierenambulance (chauffeur en bijrijder) is het veel beter om doortastend te werk te kunnen gaan en ook nog eens veiliger. Een deel van het werk bestaat natuurlijk ook uit administratie, zoals het noteren van de gereden ritten en het noteren van vermiste of gevonden dieren. Hierdoor kan degene die na jou dienst heeft een beller duidelijk te woord staan wanneer er bijvoorbeeld over een gevonden dier vragen worden gesteld.

We zijn een klein en hecht team en zien er naar uit je te verwelkomen! Ieder dier heeft recht op goede zorg, help jij mee dit waar te maken?

Aanmelden of meer informatie opvragen kan via de mail: info@dierenambulance-hofvantwente.nl

Foto’s zijn mede mogelijk gemaakt door Opvang Noach.