Volg de ambu

Wij zoeken vrijwilligers!

Over een maand is het alweer maart en zullen we bij de dierenambulance te maken gaan krijgen met de vroege vogels. Letterlijk en figuurlijk, want niet ieder dier wacht tot de officiële lente begint met het voortplanten. Dit betekent dat er weer meer werk aan zit te komen voor de vrijwilligers op de dierenambulance.

Met onze kleine groep houden we de dierenambulance draaiende en we boffen met de mensen die we hebben, maar in de lente hebben we meer mensen nodig om goed beschikbaar te kunnen zijn. Wij zijn dus op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligers hoeven geen (medische) kennis te hebben van dieren, maar natuurlijk wel gedreven zijn zich voor dieren in te zetten. Bij ons volg je voorlichtingen van opvangcentra om je eigen kennis uit te breiden en je goed in te kunnen zetten voor dieren. De kneepjes van het vak leer je van de ervaren collega waaraan je wordt gekoppeld en er is altijd iemand bereikbaar om je bij te staan, zelfs als je zelfstandig chauffeur bent.
Tijdens een werkdag ben je beschikbaar tussen 09.00 uur en 20.00 uur (vaak tot 19.00 uur in verband met de dienstwissel de avond voor je dienstdag). Je hebt de telefoon en dierenambulance gewoon thuis waardoor je je eigen ding kunt doen tot er een oproep komt. Veel dieren zijn middels telefonisch advies geholpen, maar er zitten uiteraard ook actieve ritten tussen. Dit komt in de lente en zomer dus meer voor dan in de herfst en de winter, maar je bent nooit een hele dag actief.
Een partner, vriend of kennis die dichtbij woont is ook enthousiast? Geweldig! Bijrijders zijn heel praktisch om te hebben, want sommige handelingen zijn in je eentje niet te verrichten. Ons streven is dat er voldoende vrijwilligers zijn om mensen te koppelen aan elkaar, zodat niemand meer alleen op de dierenambulance hoeft te zitten (tenzij anders gewenst).

Heb jij zo’n dag dat je thuis zit en wat taken verricht en heb je affectie voor dieren? Een dier heeft geen stem en kan niet om hulp vragen, wil jij degene zijn die een hulpbehoevend dier die welverdiende stem geeft? Stuur dan een e-mail naar info@dierenambulance-hofvantwente.nl en help ons helpen! Je bent gewenst en een waardevolle toevoeging voor ons en de dieren.