Volg de ambu

Luka (12) mee met de dierenambulance

Als je heel veel van dieren houdt en je moeder heeft toevallig een vriendin die bij de dierenambulance werkt, is het bijna vanzelfsprekend dat je een dagje mee wilt en gaat rijden op de dierenambulance. Luka, een twaalfjarige jongen uit Enschede, twijfelde geen seconde toen hij gevraagd werd om een ritje mee te gaan met vrijwilliger Maaike. Hij wilde als beginnend YouTuber graag een vlog maken van de rit en dit was geen enkel probleem.
Samen met broertje Atreyu van acht en hun moeder hebben ze bij Maaike thuis zitten wachten op een telefoontje en voordat ze uit konden rukken. Toen het eindelijk zover was en ze een gevonden hond moesten ophalen, waren ze allemaal enthousiast. Bekijk onder de tekst de vlog van Luka.

Luka woonde vroeger op een boerderij en had hier altijd dieren om zich heen. Hij is altijd al gek geweest op alle dieren, maar vooral op katten, want die zijn, zo zegt zijn moeder, net zo eigenwijs als Luka zelf. Hij heeft zelf nu nog steeds een kat. Luka wil middels zijn YouTube-kanaal ‘huisdieren’ dieren beter leren kennen, er meer over te weten komen en vooral aan anderen laten zien hoe lief dieren zijn, omdat hij ze zelf zo schattig en lief vindt.
“Ik vond de rit heel cool, omdat er coole spullen bij zitten in de dierenambulance die ik nog nooit heb gezien. Ik ben erg nieuwsgierig”, vertelt Luka enthousiast. Dit zal dan ook vast niet de laatste keer zijn dat Luka meerijdt, want er is genoeg te leren en te zien bij de dierenambulance!

Luka op de dierenambulance