De ambulance is toe aan een nieuwe waarschuwingslamp!

Het zat er natuurlijk aan te komen, onze oude zwaailampen op het dak van onze ambulance is door ouderdom en regelgeving niet meer verantwoord om er nog langer me rond te rijden. Al enige tijd werden we er op geattendeerd dat de oude zwaailampen niet meer voldeden aan de huidige wet en regelgeving. Een nieuwe is zodoende nodig! Maar een nieuwe unit komt helaas met een heftig prijskaartje en aangezien onze stichting geen subsidie krijgt van de overheid maar het voornamelijk van vrije donaties moet hebben is de aanschaf van een nieuwe bijna onmogelijk. De oude aanpassen zou een optie kunnen zijn maar hoe doen we zoiets. Het mag duidelijk zijn dat we enigszins met onze handen in ons haar zaten. Gelukkig is er een oplossing gevonden! Het laten bouwen van een nieuwe unit met gebruik van de oude. HTF Electronics in Goor heeft een ontwerp gemaakt voor een nieuwe en inmiddels hebben we al een voorproefje mogen aanschouwen. Waar de oude niet genoeg licht gaf en met daglicht amper zichtbaar was, is de vernieuwde unit een aanzienlijk stuk sterker en duidelijk aanwezig. Zelf een floodlight is aanwezig, waarmee we in het donker de waarschuwingslamp ook nog eens in kunnen zetten als breedstraler.