Advies voor herfst en winter

Dierendag, 4 Oktober

Wilt u naast uw trouwe viervoeter, of vrolijke fladderaar iets extra’s doen voor de dieren in het wild? Nu dat de dagen korter worden wat betreft daglicht, zijn nachtdieren eerder actief, waarbij er een toename ontstaat in dieren die de weg op rennen. Het komt helaas nog vaak voor dat een voertuig een dier raakt waarbij dikwijls het dier ter plekke overlijd. Het voertuig is dan vaak ook nog eens flink beschadigd, denk bijvoorbeeld aan een ree die de weg oversteekt.

Ons Advies voor deze periode:

Plaats in boom of bosrijke gebieden met wegen, licht weerkaatsende objecten hangend aan een stok of tok nabij de wegen, een veel gebruikt iets hiervoor zijn oude CD’s of DVD’s of andere licht weerkaatsende objecten.

Wanneer een voertuig met verlichting langs de weg rijd weerkaatst het licht van de koplampen in het object, dat vervolgens een dier dichtbij attendeert op mogelijk gevaar en daarmee wegblijft van de wegen en/of een rustig moment kiest om over te steken.

Dit soort “wildspiegels” worden al veel toegepast, maar er zijn ook nog veel gebieden in onze regio waar deze nog niet aanwezig zijn.